Heien voor het bouwen van een huis!

Wanneer er een huis wordt gebouwd op een stuk grond dan is het niet te bedoeling dat het huis wegzakt. Dit gebeurt wanneer de draagkracht van de bodem niet sterk genoeg is en daarom moet het ook gemeten worden. Wanneer de metingen voltooid zijn dan wordt het tijd om te gaan heien. Nu weten de meeste alleen niet wat het inhoudt. Daarom is er voor jou hier een uitleg wat het precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is om te doen voor het bouwen van een woning of van een ander gebouw.

heien

Soorten

Er zijn verschillende soorten palen waarmee mensen kunnen gaan heien. De paal waar op dit moment het meeste gebruik van wordt gemaakt is een stalen paal. Het is namelijk een stuk steviger en het gaat een heel stuk langer mee. Vroeger werd er vooral veel gebruik gemaakt van een houten paal. Dit zie jij dan vooral terug bij de woningen die rond 1967 zijn gebouwd. In dit jaar werden namelijk de eerste palen in de grond gezet voor het bouwen van woningen. Verder heb jij ook nog betonpalen dat een heel stuk goedkoper is en nog veel terug ziet. Ook wordt er gebruik gemaakt van boorpalen. Dit zijn palen die jij in de grond kan boren.

Belangrijk

Wanneer er een huis wordt gebouwd dan moet dat op een stevige bodem. Voor het bouwen van een huis wordt er eerst altijd gekeken of de bodem wel stevig genoeg is. Mocht de bodem niet stevig genoeg zijn dan wordt er voor gekozen om te heien. Hierdoor worden er palen in de grond geslagen die ervoor zorgen dat het fundament niet weg kan zakken en dat het huis zo goed kan blijven staan. Wordt dit niet gedaan dan kunnen huizen verzakken.

woning

Vorige artikel

Wat is een solaredge omvormer?
Keuken

Volgende artikel

Reginox keukenspullen bekijken